Grattis Levide IF!

Seriesegrare i herrserien div 4 Gotland blev Levide IF som nästa år spelar i div 3.

Stort Grattis!

Full fart igen på Fotbollen!

Efter vårens stopp för fotbollen är nu allt igång i Gotlands Fotbollförbunds verksamhet. Det innebär att spelarutbildningar, serier, domarutbildningar och tränarutbildningar genomförs enligt plan.

10 st nya domare steg 1 utbildade!

Den sista augusti avslutades steg 1 utbildning för nya domare. Glädjande att 10 st visat intresse för att bli domare!

Grattis till vår Gotländske domare Adam Ladebäck till ett nytt internationellt uppdrag:
Kosovo – England U 21 EM kval
Fredag 4 september 19:00 i Kosovo
Pristina City Stadium
Domare HD: Mohammed Al Hakim
AD 1            : Fredrik Klyver
AD 2          : Mikael Hallin
4:e           : Adam Ladebäck

Förutsättningar för kommande upp och nedflyttningar Herrar Div. 3 – Div. 7 2020

Div 4
Seriesegraren kvalificerar sig och erbjuds plats i Div 3 och måste senast 5/10 meddela om man ämnar ta klivet upp till Div 3. • Tackar man nej före 5/10 har man kvar sin plats i Div 4 och erbjudandet går vidare till placerade lag nr 2. • Tackar man nej efter 5/10 degraderas man till Div 6. Lag nummer 8 flyttas ner till Div 5
Div 5
Seriesegraren kvalificerar sig och erbjuds plats i Div 4 förutsatt att det är ett representationslag. Om segraren är ett B-lag går frågan vidare till nästa o.s.v Lag nummer 9 flyttas ner till Div 6
Div 6
Seriesegraren kvalificerar sig och erbjuds plats i Div 5 förutsatt att det inte redan finns ett lag i Div 5 från berörd förening. Nedflyttning är bara aktuellt om seriesystemet görs om och det tillkommer serier.
Div 7
Seriesegraren kvalificerar sig och erbjuds plats i Div 6 Inget lag åker ur Allmänt För Div 4-6 gäller att erforderliga lag flyttas upp från underliggande serie för att upprätthålla 8 lag i Div 4, och 8 lag i Div 5.

GFF’s rekomendationer kring matcharrangemang

Vid genomförande av matcher är det enligt Folkhälsomyndigheten viktigt att:

        bara friska symtomfria personer deltar i aktiviteterna,

        det finns goda möjligheter att tvätta händerna och

        trängsel mellan människor undviks.

        Handhälsning bör undvikas för att motverka smittspridning.

För att följa förbudet mot mer än 50 deltagare vid offentliga tillställningar är det, efter samråd med polisen, SvFF:s skarpa rekommendation att arrangerande förening vidtar följande åtgärder:

        på hemsida och i andra kommunikationskanaler tydligt ange att all publik, inkl. föräldrar och andra anhöriga, undanbes vid matcherna. Bara de som är nödvändiga för att matcherna ska kunna genomföras (spelare, ledare, funktionärer och, i förekommande fall, media) ska vara på plats, samt

        sätta upp skyltar vid arenan/idrottsplatsen om att publik undanbedes och/eller utse ansvarig(a)2 för att vänligt be ev. publik att lämna arenaområdet/idrottsplatsen.

Regeringen har beslutat att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 deltagare tillsvidare inte får hållas. Vid en fotbollsmatch räknas endast publiken – inte spelare, ledare och funktionärer (Bollkallar ser GFF som funktionärer)– som deltagare. Se mer på polisens hemsida, https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2020/mars/ytterligare-begransade-mojligheter-till-allmannasammankomster-och-tillstallningar/.

En fotbollsmatch kan anses utgöra en offentlig tillställning. Avgörande för bedömningen av om en match utgör en offentlig tillställning eller inte blir om anordnaren har som syfte att ha publik på matchen och om anordnaren, för det fall de inte vill ha publik, har vidtagit några åtgärder för att tillse att publik inte kommer till matchen (se ovan om rekommenderade åtgärder). Om en eller flera matcher anses vara offentliga tillställning(ar) enligt ovan gäller följande i fråga om hur man ska räkna antalet åskådare

        När det gäller enstaka matcher i en serie, eller liknande tävlingsmässigt upplägg, ska varje match ses som en (1) offentlig tillställning för sig, där hemmaföreningen är ansvarig anordnare. Detta gäller även om det samtidigt spelas flera matcher på samma fotbollsplan eller idrottsanläggning. I dessa fall ska alltså förbudet mot mer än 50 åskådare räknas för varje match för sig.

GFF Spelarutbildningar

Samtliga planerade spelarutbildningar är tillsvidare inställda med tanke på coronaviruset. GFF tittar just nu på andra möjligheter att bedriva spelarutbildningar under andra former.

Spelarutbildningsplan GFF

Den kanske viktigaste aspekten för att fotbollen ska få behålla flera spelare längre är att det är bra och rolig verksamhet i lagen under träningar och matcher. Därför har Svenska Fotbollförbundet tagit fram en spelarutbildningsplan för att visa hur man bör träna och spela i olika åldrar. Gotlands Fotbollförbund har nu skapat resurser för att hjälpa till med att implementera spelarutbildningsplanen både i sin egen verksamhet och hos föreningarna. GFF har även tagit fram ett häfte med exempel på bra träning för varje spelform.
Hur man bör hantera träningar och matcher varierar beroende på hur gamla barn/ungdomar man tränar. Exempel på spelarutbildningsplan som GFF gjort hittar ni under flikarna på sidan http://gotland.svenskfotboll.se/gff-spelarutbildningsplan/
För att skapa ett hållbart arbete med spelarutbildningsplanen krävs att föreningen kontinuerligt jobbar med uppföljning av spelarutbildningsplanen i alla sina lag.

Kontakta fotbollsutvecklare Kristoffer Ahl på Gotlands Fotbollförbund om ni vill komma igång med spelarutbildningsplanen i ert lag/förening. Är kostnadsfritt . Mail kristoffer.ahl@gotlandsff.se Tel 0735–646432.

Bli fotbollsdomare!

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter