SvFF nya riktlinjer angående coronaviruset

Sedan tidigare har Allsvenskan, OBOS Damallsvenskan, Superettan, Elitettan och Svenska Cupen skjutits på framtiden med målet att starta i slutet av maj eller början av juni. SvFF:s Förbundsstyrelse har nu beslutat om åtgärder kring övriga förbundstävlingar. Även här skjuts spelstart till maj-juni och de lägre förbundsserierna kommer att avgöras som enkelserier.
Förbundsstyrelsen har också enats om rekommendationer till distrikten, som vägledning för den regionala och lokala tävlingsverksamheten, samt beslutat att tills vidare skjuta upp resterande matcher i det pågående futsalslutspelet för herrar.
- Coronautbrottet innebär exceptionella utmaningar för vårt samhälle. Svensk fotboll måste ta sitt ansvar och på bästa sätt försöka bidra till att situationen hanteras så effektivt som möjligt, så att riskerna för smittspridning minimeras. Men vi ser också till att det fortfarande, om man vidtar alla de åtgärder som Folkhälsomyndigheten uppmanar till, finns möjligheter att ägna sig åt fotboll runtom i landet. Det är också att ta ansvar för folkhälsan, säger SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson. Läs mer här : https://www.svenskfotboll.se/nyheter/serier/2020/3/krisplan-for-den-nationella-fotbollen/

När det gäller distriktsserierna och ungdomsserierna på Gotland tar Gotlands Fotbollförbund beslut den 9 april. Gotlands Fotbollförbund följer utvecklingen noga dag för dag och kan givetvis komma med beslut tidigare beroende på utvecklingen. Tillsvidare fortsätter DM spelet och träningsmatcherna som planerat.

NY STYRELSE OCH 100 ÅRS FEST!

Gotlands Fotbollförbunds nya styrelse valdes på årsmötet och består av :

Monica Hjerp ordförande
Sven-Åke Håkansson vice ordförande
Mats Englund
Frida Myrvälder
Jan Lindell
Bo Darvelid
Andreas Olsson

2021 fyller Gotlands Fotboll förbund 100 ÅR!

Styrelsen avser att bjuda in till jubileumsfest lördagen den 27 februari för att fira 100 ÅR!

SAVE THE DATE! Vi återkommer i ärendet!

GFF om coronaviruset

Igår kom besked och beslut från Folkhälsomyndigheten och regeringen att alla arrangemang med över 500 deltagare stoppas.

På Gotland arrangeras det varje helg matcher, ett antal cuper och turneringar och är det så att dessa har fler än 500 deltagare/åskådare ska dessa inte genomföras eller i så fall anordnas utan publik.

När det gäller matcher, cuper och turneringar som har färre deltagare/åskådare än 500 så är det upp till varje enskild förening att fatta beslut utifrån de besked myndigheter ger ifall turnering/cup skall genomföras.

Enligt beslut av Gotlands FF uppmanar vi att inte genomföra någon handskakningsprocedur vid matcher. Tränarutbildningar och spelarutbildningar fortsätter som vanligt tills annat beslutas och vi vill uppmärksamma att vid förkylningssymtom skall man inte delta. Avgift tas inte ut för de som lämnar återbud med kort varsel.

Tänk också på att inga spelare, ledare mfl. som uppvisar förkylningssymptom deltar i föreningens aktiviteter eller matcher.

Liksom tidigare är det ni föreningar som ansvarar för att sprida information till spelare, ledare och publik.

Vi följer myndigheternas råd och riktlinjer som bl.a. innebär att man inte i onödan skall utsätta sig för större folksamlingar, framförallt inte om man är i någon riskgrupp.

Tävlingskommittén Gotland Fotbollsförbund

Spelarutbildningsplan GFF

Den kanske viktigaste aspekten för att fotbollen ska få behålla flera spelare längre är att det är bra och rolig verksamhet i lagen under träningar och matcher. Därför har Svenska Fotbollförbundet tagit fram en spelarutbildningsplan för att visa hur man bör träna och spela i olika åldrar. Gotlands Fotbollförbund har nu skapat resurser för att hjälpa till med att implementera spelarutbildningsplanen både i sin egen verksamhet och hos föreningarna. GFF har även tagit fram ett häfte med exempel på bra träning för varje spelform.
Hur man bör hantera träningar och matcher varierar beroende på hur gamla barn/ungdomar man tränar. Exempel på spelarutbildningsplan som GFF gjort hittar ni under flikarna på sidan http://gotland.svenskfotboll.se/gff-spelarutbildningsplan/
För att skapa ett hållbart arbete med spelarutbildningsplanen krävs att föreningen kontinuerligt jobbar med uppföljning av spelarutbildningsplanen i alla sina lag.

Kontakta fotbollsutvecklare Kristoffer Ahl på Gotlands Fotbollförbund om ni vill komma igång med spelarutbildningsplanen i ert lag/förening. Är kostnadsfritt . Mail kristoffer.ahl@gotlandsff.se Tel 0735–646432.

Tränarutbildningar 2020!

Tränarutbildning C 14-15 mar
Tränarutbildning C 28 nov-29 nov
Tränarutbildning B ungdom 17-18okt--21-22nov
Tränarutbildning A ungdom NY! 7-8nov--12-13dec
Målvaktstränare C 24 okt
Futsaltränare NY! 3-4 okt


Bli fotbollsdomare!

GFF 100 år 2021!

Gotlands Fotbollförbund håller just nu på med att skriva och producera en jubileumsbok eftersom Gotlands Fotbollförbund bildades 1921 och därmed fyller 100 år 2021. En av de som fått uppdraget att forska och skriva är Carl Henrik Fridén. Gotlands Fotbollsförbund vill uppmana föreningar som kan bidra med historia i just deras förening att höra av sig till honom omgående. Carl Henrik når ni på: ch.friden@telia.com

Alla är olika olika är bra!

Alla är olika – olika är bra och ICA vill se en fotbollsarena där alla är lika välkomna.

Svenska Fotbollförbundets initiativ Alla är olika - olika är bra stöder klubbar som aktivt arbetar med inkludering och mångfald inom fotbollsrörelsen.

När du köper ICAs blågula fotbollsvaror under sommaren bidrar du till detta viktiga arbete.

Ansök om bidrag för era insatser idag!

Läs mer här: allaolika.se/

Ny App för Svensk Fotboll!

I Sverige är 40 000-strecket för antal konton passerat!
På Gotland är P18 IK och Fardhem Garda BK just nu i topp med antal följare!

Min Fotboll är breddfotbollens alldeles egna sociala app som lanseras till säsongsstart. SvFF och distrikten står bakom den nya, helt fotbollsanpassade, digitala tjänsten som alla bredd-, barn- och ungdomslag kan använda för att skapa engagemang och uppmärksamhet kring sina matcher.

Mer info här : https://www.svenskfotboll.se/minfotboll/

Samsyn Gotland 2019

Nu är avsiktsförklaringen, Samsyn Gotland - enklare att utöva fler idrotter, underskriven. De idrotter som har skrivit under är Gotlands Fotbollförbund, Gotlands Innebandyförbund, Gotlands Ishockeyförbund, Visby Basketbollförbund, VIF Gute Handboll och Team Gotland Volleyboll.

Denna avsiktsförklaring avser de ingående idrotternas samarbete för att barn och ungdomar ska få möjlighet att utöva fler idrotter samtidigt.

Samtliga deltagande idrotters styrelser har beslutat om gemensamma kriterier. Syftet är att rangordna eventuella aktiviteter som kolliderar. Beslutet är till för att underlätta för den aktive, ledare och föräldrar om vilka aktiviteter som prioriteras utifrån samarbetet mellan de deltagande idrotterna.

Ledare ska således uppmuntra den aktive att delta utifrån prioriteringarna och inte utifrån ledarens eget intresse/den egna idrotten.

Mer info https://www.rf.se/Distrikt/gotlandsidrottsforbund/Undermeny/Fokusomraden/Barn-ochungdomsidrott/SamsynGotland

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter